Ամիսը ` Նոյեմբեր
Ժամը` 11։00֊12։00
Վայրը ՝ Արևմտյան դպրոց- պարտեզի նախակրթարան
Մասնակիցներ՝ դաստիարակներ, սաներ, ծնողներ`Շողիկ Սահակյան, Հերմինե Բաղդասարյան
Նպատակը՝ Ամրապնդել ծնող-պարտեզ կապը, ծանոթանալ ընտանեկան, ավանդական ուտեստներին Խնդիրները՝ Զարգացնել սաների մոտ համագործակցելու, թիմային աշխատանք կատարելու հմտությունները, նորը փորձելու, համտեսելու սովորությունը, չափ ու քանակի մասին գաղափարի ձևավորումը:
Շողիկ Սահակյանը պատրաստում է Ժենգյալով հաց:
Համ, հոտ, գույն, թիվ հաշիվ, կտրատել, համեմատել, շատ, քիչ, մեծ, փոքր
Անհրաժեշտ է
- Տարբեր տեսակի կանաչիներ
- Մեկ կգ ալյուր
- Աղ
- Ջուր
Ընթացքը՝
Ալյուրը, աղը, ջուրը համադրությամբ հունցելու ենք և ստանալու ենք պինդ խմոր: 30-րոպե հանգստանալուց հետո այն բաժանում ենք ձվի չափ գնդիկների ու ծածկում ենք սրբիչով կամ անձեռոցիկով:
Խմորի հանգստանալու ընթացքում նախապատրաստում ենք նաև կանաչիները, լվանում ենք և կտրատում, ավելացնում ենք աղ և պղպեղ, իչպես նաև մի քանի կաթիլ ձիթայուղ:
Հետո համտեսում ենք և հյուրասիրում:
Հերմինե Բաղդսարյանի հետ պատրատելու ենք ծիսական գաթա;
Ստեղծագործական երևակայության զարգացում
Անհրաժեշտ է.
Խմորի համար
- 3բաժակ ալյուր
- 0.5 թեյի հգդալ սոդա,վանիլին
- 0.5 բաժակ շաքարավազ
- 250 գ կարագ
- 2 ձու
- 250 գ մածուն
- Խորիզի համար
- 100 գ կարագ
- 1 բաժակ շաքարավազ
- 200գ. ալյուր,վանիլին
- 0.5 թեյի գդալ աղԸնթացքը՝
- Մեծ թասի մեջ մաղում ենք ալյուրը, սոդան, վանիլինը, շաքարավազը: Քերում ենք սառնարանից հանած շատ սառը կարագը, փշուր ենք ստանում: Փշուրի մեջ կոտրում ենք ձուն և ավելացնում մածունը: Ստանում ենք խմոր և կես ժամով տեղափոխում սառնարան: Այս ընթացքում պատրաստում ենք խորիզը:Խորիզը պատրաստում ենք հարիչով. հարում ենք կարագը, հետո շաքարավազը, վերջում՝ ալյուրը:
Սառնարանից դուրս ենք բերում խմորը, ոչ շատ բարակ բացում ենք, վրան հավասար տարածում ենք խորիզն ու փաթաթում: Կտրում ենք գաթայի հատուկ կտրիչով, վրան դեղնուց ենք քսում ու տեղափոխում արդեն 200 աստիճան և ավելի տաքացած ջեռոցն ու թխում մինչև վարդագույն է դառնում: